Avocado Fitness

Az AVOCADO FITNESS azért jött létre, hogy segítsen életmódot váltani mind lelki, mind pedig fizikai aspektusból. Hogy a végén, ha belenézel a tükörbe egy egészséges, elégedett, mosolygós, boldog Én mosolyogjon Rád vissza.

Kedvcsináló téli sportokhoz

2015.01.18. 20:33 Avocado Fitness

Januárban mindenki olyan rosszkedvű. Elmúltak az ünnepek, kezdjük elfelejteni az új évi fogadalmainkat, és marad a borongós, szürke, hideg idő, meg a kedvtelenség.

Nincs kedvünk kimozdulni otthonról, nemhogy sportolni induljunk, pedig ilyenkor is lehet nagyon is jókat mozogni, jókedvűen.

Lássuk az én két kedvencemet.

Az egyik a jégkorcsolya. Egyszerűen szerintem nincs annál fantasztikusabb érzés, mint amikor kiteszem a lábam a műjégre. Minden télen remegő térdekkel kezdem az elsőt, mert nem vagyok profi, de amint ráérzek a csúszás örömére imádom! Imádom a szép környezetet, a zenéket, az egész hangulatot, hogy közben lehet csacsogni, meg lehet állni egy forralt borra vagy aszalt szilvás teára. A végén pedig az érzés, amikor néhány óra korizás után újra a meleg csizmába bújok olyan, mintha puha párnákon lépkednék, és közben érzem, hogy kellemesen elfáradtak az izmaim, és feltöltődtem testileg, lelkileg.

A másik a síelés. Mostanában csak 1-1 napra van időnk síelni menni a közeli magasabb hegyekre, de minden ilyen napot alig várok! A korai kelést kompenzálja a jó hangulatú autóút válogatott zenéinkre. Majd érkezés után rögtön felcsatolunk és irány a hegy. Ebben a sportágban is elég amatőr szinten mozgok, viszont annál jobban élvezem. Elég beleszippantanom az isteni tiszta hegyi levegőbe, és máris érzem a jótékony hatást. Az egész napos csúszkálás után hasonlóan jó érzés levenni a síbakancsot, mint a korit. A nap végét egy nagyon szuper helyi étteremben zárjuk mindig, és tele hassal vidáman vágunk neki a hazaútnak telis tele élményekkel.

si.jpg

 

Persze ezek csak az én preferenciáim. Ezer más dolgot lehet csinálni. Csak úgy erdőben sétálni, jól felöltözve kocogni, bármilyen zord időben, szánkózni, és persze ha nem szeretünk kint lenni a szabadban, be lehet húzódni az edzőtermek melegébe, és onnan bámulni kifelé a futópadról, hogy esik az eső vagy éppen a hó.

És amit a legeslegjobban szeretek, fényképeket csinálni kedvenc téli tevékenységeim alatt, amiket a meleg szobában üldögélve, finom teát kortyolgatva vissza tudok nézegetni.

Kívánom mindenkinek, hogy sok szívmelengető élményt gyűjtsön ezeken a hideg téli napokon is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avocadofitness.blog.hu/api/trackback/id/tr606829851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása