Avocado Fitness

Az AVOCADO FITNESS azért jött létre, hogy segítsen életmódot váltani mind lelki, mind pedig fizikai aspektusból. Hogy a végén, ha belenézel a tükörbe egy egészséges, elégedett, mosolygós, boldog Én mosolyogjon Rád vissza.

Transz dolgaink

2013.12.04. 14:11 Avocado Fitness

Következő témámat egy cikk ihlette, amit múlt hétfőn posztoltam az indexről, és melyben arról olvastam, hogy kormányrendelet fogja korlátozni az élelmiszerek transz-zsírsav tartalmát. Tovább kutakodtam az interneten, és nem csak Magyarországon került ez a téma az asztalra, de Amerikában is, ahol az FDA új korlátozásokat vezetett be annak érdekében, hogy az amerikai honfitársak egészségesebben étkezzenek, illetve kevésbé hízzanak el. Az FDA kiveszi a transz zsírsavakat az általánosan biztonságosnak nyilvánított kategóriából, ezzel kényszerítve a gyártókat, hogy lassan, de biztosan kivezessék ezeket termékeik összetevői közül. Az amerikaiak világszerte ismertek túlsúlyos társadalmukról, és amit lehet, bevetnek, hogy ez változzon.

451029_31525552.jpg

Mik is azok a transz-zsírsavak?

A transz-olajok, transz-zsírsavak lényegében azok a hidrogénezett olajok, zsírok, amik tovább tartják frissen az ételeinket, nem avasodnak olyan hamar, és nyilván a legfinomabb sütijeinkben, hamburgereinkben van jelen a legnagyobb mennyiségben ez az egészségre káros anyag. Ezek azok a haszontalan olajok, zsírok, amiket elég sok ételben megtalálunk és elfogyasztunk, sokszor a nélkül, hogy tudunk róla. Főleg szív- és érrendszeri betegségeket okoznak hosszú távon. Fellelhetőség De hogyan tudjuk nyomon követni a háztartásainkban, ha az élelmiszereken csak az van feltüntetve, hogy van-e vagy nincs hidrogénezett növényi olaj, de a mennyisége nincs? Ez még talány. Az OÉTI-nek, ugyan készíteni kell egy adatbázist erről, de azt nem tudni, hogy földi halandóként ezt hogyan érjük majd el. (Írtam email-t az OÉTI ügyfélszolgálatára ezzel a kérdéskörrel. Várom a választ, és ígérem, amint megjön, közzé teszem). Jó lesz erre odafigyelni! A Te konyhádban mennyi ilyet találsz? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avocadofitness.blog.hu/api/trackback/id/tr285675465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása