Avocado Fitness

Az AVOCADO FITNESS azért jött létre, hogy segítsen életmódot váltani mind lelki, mind pedig fizikai aspektusból. Hogy a végén, ha belenézel a tükörbe egy egészséges, elégedett, mosolygós, boldog Én mosolyogjon Rád vissza.

A diétákról röviden

2013.11.04. 11:38 Avocado Fitness

A napokban kiposztoltam egy cikket az indexről a különböző diétákkal kapcsolatban, és most szeretném kicsit bővebben kifejteni, hogy miért pont azt a cikket, amikor annyi ilyen van ebben a témában. Egy mondatban azért, mert ezzel tudok azonosulni.

1097199_35686623_1383561190.jpg

Tíz éve tartok aerobic edzéseket, és beszélgetek emberekkel arról, hogyan is lehet egészségesen élni, mi kell ahhoz, hogy valaki lefogyjon, miért van az, hogy valaki alig eszik, mégis hízik, vagy rengeteget mozog, mégsem fogy. Akármennyire bonyolultnak is tűnik a dolog a válasz valójában nagyon egyszerű: minden az egyéntől függ! Minden attól függ, hogy mennyire van tisztában önmagával az egyén. Mind lelki mind pedig fizikai síkon. És ezzel együtt mit tesz azért, hogy testi-lelki harmóniában maradjon.

Nézzük most csak a „testi” dolgainkat és tegyük fel magunknak a következő kérdéseket:

- Tisztában vagyok a genetikai adottságaimmal?

- Tisztában vagyok az alkatommal?

- Reálisan látom a testemet, ha belenézek a tükörbe?

- Tudom milyen az emésztési rendszerem?

- Tudom mit bír, és mit nem bír el a gyomrom?

- Reálisan látom az étkezési szokásaimat?

És még ha mindenre igen a válasz, akkor sem biztos, hogy az úgy van. És ez egy nagy csapda. Valójában ez az egész életmódváltás alapja. Ha már évek óta szenvedsz diétákkal, sportokkal, különböző "fogyi" programokkal és nincs eredménye, akkor az alapjaiddal van baj, mert ha ezeket jól látod, és ezek alapján választasz megoldást, megfelelő étrendet, mozgást, stb., akkor annak kell, hogy legyen eredménye! De ha ez nem így van, választhatsz bármilyen módszert, diétát, nem fog segíteni, és minden egyes kudarc tovább mélyíti a problémádat.

Egy sarkalatos példa: ha imádod a magyaros ételeket, de nem bírsz megenni egy levél salátát se, akkor nem érdemes olyan diétába belekezdened, ami tele van zöld salátával. Még egy fontos elem, hogy a változáshoz idő kell, és minél több a súlyfelesleged, annál több idő. Akár évek.

És mit tehetsz most rögtön?

Egyél, amit szeretsz, mértékkel, közben kezd el megismerni a tested, a tested szükségleteit és lassan, folyamatosan állj át egy új életformára. Egy olyanra, ami neked a legjobb, és csak neked! És ha ez nem megy egyedül, ebben tudunk segíteni. Először tartunk neked egy tükröt, ami lehet, hogy elsőre nem lesz kellemes, de hidd el, megéri! Aztán végig kísérünk a hosszú, rögös úton, hogy a végén, ha belenézel a tükörbe egy egészséges, elégedett, mosolygós, boldog „Én” mosolyogjon Rád vissza!

Hajrá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avocadofitness.blog.hu/api/trackback/id/tr245614007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása