Avocado Fitness

Az AVOCADO FITNESS azért jött létre, hogy segítsen életmódot váltani mind lelki, mind pedig fizikai aspektusból. Hogy a végén, ha belenézel a tükörbe egy egészséges, elégedett, mosolygós, boldog Én mosolyogjon Rád vissza.

Tavaszi - nyári zsongás

2014.05.18. 18:46 Avocado Fitness

 A tavasz első napjai mindig nagy örömmel töltenek el. Megcsillan az első reménysugár, hogy végre megszabadulhatunk a nagykabáttól, a csizmától, és a könnyedebb öltözködés mellett egy könnyedebb lét is kezdődik újra. Ráadásul igen szép első tavaszi napunk volt. Ha jól emlékszem hétágra sütött a nap, és kellemes hőmérséklet kényeztette érzékeinket. Vannak azonban sokan, nők, akik nem feltétlenül ilyen felhőtlen könnyedségnek élik meg ezeket a napokat.  Előveszik a tavaszi – nyári ruhatár darabjait, és kétségbeesve állapítják meg, hogy már nem jók, nem jönnek fel a nadrágok, szűkek a ruhák, a blúzok, és a pólók is úgy feszülnek, hogy egy mozdulattal repedéscsíkok keletkeznek az anyagon, ha nem vigyáznak. Elkezdődik a pánik, a fogadkozás, hogy mától nem eszek, egyfolytában sportolok, és mire jön a bikini szezon, simán ledobok egy 10est… aztán valahogy megint alább hagy a lelkesedés, ugyanúgy, mint az újévi fogadalmakkor, más egyéb fogadkozáskor, és minden marad a régiben. Ilyenkor érdemes egy kicsit leülni, és elgondolkodni azon, hogy az elmúlt hónapban, hónapokban, évben, években… stb. mit tettem azért, hogy egészségesen éljek? Mit tettem azért, hogy megakadályozzam a súlygyarapodásomat? Mit tettem azért, hogy önmagammal foglalkozzak mind fizikai, mind lelki síkon? Javaslom, hogy a kérdések feltétele után kezdjük el őket szépen, sorban, őszintén (!) megválaszolni, és gyönyörűen ki fog rajzolódni a kép, hogy miért is tartunk itt, ahol tartunk. Tudom, tudom, itt kezdődik a kifogások felsorolása, hogy a munkám, a gyerek(ek), az állam, meg egyáltalán az élet súlya, amit lehetetlen elviselni csokoládé, chips és kóla nélkül. Nem is beszélve arról, hogy milyen nagyon drága az egészséges életmód, az edzőtermek, a bio ételek. Itt meg jön az, hogy de hát én nem is eszem ilyeneket, szinte csak salátán élek… stb. Érdekes, akkor miért van rajtam súlyfelesleg?  Ha valaki tényleg eldöntötte, hogy változtatni akar, és egészen legbelül, megvan az elhatározás benne, akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy ezt megtegye.

nyár.jpg

(fotó: baloghba.hu)

Kezdőknek 2 nagyon egyszerű tippem van:

-          Séta/kocogás: Rengeteg hely van Budapesten, és országszerte, ahol ingyen lehet sétálni, és kocogni. Ha nem a maraton futás a célunk, akkor a profi futó felszereléstől is eltekinthetünk. Közben pedig remekül át tudunk gondolni dolgokat, vagy csak szimplán gyönyörködhetünk a létben.

-          Csoki helyett alma: 1 db alma 39 – 175 Ft között van (kb). Ha az olcsóbbat választjuk, pl a 39 Ft-os-t vagy a körül, és azt vesszük meg a bármilyen desszert, csoki vagy édesség helyett, nemhogy drágább, de még olcsóbban is jövünk ki!

Mindenre van megoldás, csak akarni kell!

Nagyon szép nyarat Mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avocadofitness.blog.hu/api/trackback/id/tr86179509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása