Avocado Fitness

Az AVOCADO FITNESS azért jött létre, hogy segítsen életmódot váltani mind lelki, mind pedig fizikai aspektusból. Hogy a végén, ha belenézel a tükörbe egy egészséges, elégedett, mosolygós, boldog Én mosolyogjon Rád vissza.

Újévi fogadalmaink

2013.12.31. 15:33 Avocado Fitness

Így szilveszter táján mi másról jönnének a gondolatok, mint az újévi fogadalmakról. Ilyenkor a legegyszerűbb tiszta lappal indulni. Új naptárunk lesz, új határidőnaplónk, teljesen üresek az oldalaik, és ez valahogy azt az érzést kelti bennünk, hogy újraírhatjuk ezeket az üres lapokat. Előttünk van tengernyi lehetőség, új tartalommal tölthetjük fel őket. Megszakíthatjuk régi berögződéseinket, és megfogadhatunk egy csomó új dolgot, amit máshogy fogunk csinálni az újévben. Ilyenkor a belső lelkesedés határtalan tud lenni, és nagyon erős bennünk a hit, hogy majd most sikerülni fog! Aztán eltelik egy hét, kettő… és ez a hatalmas lelkesedés alább hagy. Január végére kb. már semmi nincs belőle, és februárra már olyan az érzés, mintha sose lett volna. A fogyókúrával is így van ez. Karácsony után, az étel-túladagolás miatt elszántan fogadjuk meg, hogy az újévben sokkal kevesebbet eszünk, sőt! Nem is eszünk! Káros dolgokat, mint a fehér cukor, fehér liszt pedig aztán pláne nem viszünk be a szervezetünkbe. Januárban aztán, amikor visszaállnak a rutinszerű hétköznapok, szépen lassan ez a lelkesedésünk is lelohad, és visszaállnak a rutinszerű étkezési szokásaink is. Év közben aztán lehet még egy, két fellángolás, például májusban, amikor már csak 6 hét, vagy csak 5 hét van a strandszezonig, nyaralásig… stb. Viszont miután ez is elmúlik, kevés motiváció marad a következő év elejéig.

gym-new-years.jpg

Ismerős a forgatókönyv?

Nekem az a tanulság ebből, hogy ha változtatni szeretnénk bármiben, az életünkben azt most kell elkezdeni, ebben a pillanatban, és mindentől függetlenül. Na persze leírni könnyű, de megcsinálni! Abban van az igazi kihívás és a rengeteg munka. Van, aki ráérez, és egyedül is megcsinálja. Van, akinek külső segítség kell, család, barátok, szakember, bárki. És igen, vannak olyanok is, akármilyen hihetetlen, akiknek az újév segít, és az újévi fogadalmukat be tudják tartani. Én egy ilyen embert biztosan ismerek. Egy nagyon jó barátnőm, aki a 2013-as évben csodálatos változásokon ment keresztül (életmódot változtatott, sok sportot és egészséges táplálkozást iktatott be a mindennapjaiban melynek eredménye képpen leadott 11 kilót), és már a 2014-es évre is megvan az újévi fogadalma. Tudom, hogy ezt is megcsinálja, mert eldöntötte. Szerintem ez a kulcs, hogy mélyen, legbelül nekünk kell eldönteni, hogy igenis akarjuk azt a változást, máskülönben senki nem tud segíteni rajtunk.

Kívánom mindenkinek, hogy 2014-ben meg tudja hozni ezeket a nehéz belső döntéseket, amik elindítják a változás útján.

BUÉK

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avocadofitness.blog.hu/api/trackback/id/tr745718990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása